LIIKUNTAPALVELUT Juhani Vuorela

Teoria, käytäntö- ja ravitsemusluennot

Painonhallinta-, laihdutusmenetelmät perustuvat elimistön normaaliin hormonitoimintaan, johon vaikutetaan ruokavalion ja liikunnan avulla. Liikunnan tarkoitus on kehittää ja ylläpitää toimintakykyä, sekä muokata kehon koostumusta, vartaloa.

Tutustutaan, sekä teoriassa että käytännössä yleisimpiin asioihin, jotka liittyvät liikuntaan ja painonhallintaan ja korjataan voima-, kestävyysharjoitteluun ja ravitsemukseen liittyviä puutteita. Käsitellään proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihdunnan perusteita ja reaktioita fyysiseen kuormitukseen, osana ruokavaliomalleja ja energiantuottoa. Opitaan ja ymmärretään, miten hiilihydraattien saantia säätelemällä voidaan alentaa kehon rasvanmäärää, koska hiilihydraattien saanti ylittää helposti kulutuksen ja johtaa rasvakudoksen, -solujen kasvuun.

Monipuolinen ruokavalio voi pienentää myös ruokalaskua, kun ostosvalinnat kohdistetaan pääosin raaka-aineisiin jalosteiden sijasta. Luennon aikana käsitellään ravitsemukseen liittyvien kustannusten hallintaa ja sitä miten itse valmistetun perusruoan valmistus onnistuu jokaiselta.

Liikuntaosiossa tarkastellaan aerobisia, matalatehoisia liikuntamuotoja ja niiden vaikutusta painonhallintaan. Tarkastellaan anaerobisen teholiikunnan vaikutuksia. Voimaharjoittelulla on tärkeä osa toimintakyvyn ylläpidossa ja edistämisessä, huomioiden mahdolliset tuki- ja liikuntaelinten vaivat ja rajoitteet toimintakykyyn ja kuntoilijan lähtötasoon nähden.

Sisältö
Painonhallintamenetelmiä
Ravitsemuksen perusteita
Ravitsemusfysiologiaa
Ruokalaskun hallinta
Liikunnan hyödyt

Lisätietoja: S-postilla: juhani.vuorela@liikuntapalvelut.net

Etusivulle